Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /chroot/home/fitdance/fitdance.hu/html/plugins/system/helix3/core/classes/lessc.inc.php on line 717

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /chroot/home/fitdance/fitdance.hu/html/plugins/system/helix3/core/classes/lessc.inc.php on line 1768

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /chroot/home/fitdance/fitdance.hu/html/plugins/system/helix3/core/classes/lessc.inc.php on line 2424

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /chroot/home/fitdance/fitdance.hu/html/plugins/system/helix3/core/classes/lessc.inc.php on line 2478

Üdvözlöm honlapunkon!

Egyesületünk a FITNESZ sportágat képviseli, mely felöleli a TÁNC, az AKROBATIKA és a GIMNASZTIKA műfaját.
A művészeti sportok alapja a BALETT, ezért a gyerekek a balett ALAPJAIT is elsajátítják, melynek segítségével precíz, kifinomult, koordinált lesz a mozgásuk és megtanulják a különböző forgásokat. A TÁNC órákon a zenei hallást, ritmusérzéket fejlesztjük, dinamikus, izolált mozgásokat és színpadi előadói készséget tanítunk.

Az AKROBATIKA és GIMNASZTIKA órán lazasági, erőnléti, egyensúlyi elemekre épített gyakorlatokat, ugrásokat, szaltókat és különböző emelési formákat oktatunk.

Egyesületünk, korai fejlesztéssel, utánpótlás neveléssel foglalkozik, ezért 4 éves kortól várjuk a leendő FIÚ és LÁNY sportolóinkat. Csoportjaink, hobbi és versenyző szinten működnek. Minden gyermeknek fellépési lehetőséget biztosítunk (nem kötelező jelleggel), különböző rendezvényeken. Versenyzőink Országos és Nemzetközi bajnokságokon vesznek részt, kiemelkedő helyezésekkel büszkélkednek.

Nyaranta a hobbi sportolók és újonnan csatlakozók részére sporttáborokat, a versenyzők részére pedig edzőtáborokat szervezünk.
Táboraink 5 napos turnusokban, napközis jelleggel - Szigethalmon és Halásztelken, illetve intenzív formában - Balatonon vannak.

A foglalkozások koreográfiára épülnek, de az utánpótlás csoportokban folyamatos a beiratkozás. Bázisunk Szigethalmon található, azonban Halásztelken is van kihelyezett oktatás. Egyesületünkben jelenleg 90 gyermek sportol.

A gyermekek oktatásának célja:

 • egészséges életmódra és sportra nevelés,  mozgás szeretetére nevelés
 • kondícionális és koordinációs képességek fejlesztése, ízületi mozgékonyság fejlesztése
 • sokoldalú képzés, az óvodások iskola érettségének felkészítése a torna foglalkozások által

Az egyesület célja:

 • egészséges életmódra és sportra nevelés
 • művészet és kultúra megismertetése, hagyományápolás
 • a gyermekek magas színvonalú mozgásfejlesztése
 • sporttevékenységének támogatása, utánpótlás nevelés
 • esélyegyenlőség és tehetséggondozás a sportban
 • a fiatal sportolók fizikai, erkölcsi és szellemi fejlődésének elősegítése
 • működés feltételeinek elősegítése

A FIT DANCE SPORT-ÉS TÁNCKLUB KÖZHASZNÚ EGYESÜLET létrejötte abból a felismerésből indult, hogy a számítógép és egyéb elektronikus játékok egyre nagyobb térhódítása miatt a gyerekek egyre kevesebbet mozognak, sportolnak, mozgásszegény életmódot folytatnak, egészségtelenül táplálkoznak, amely hosszú távon egészségkárosodással jár, ezért elsődleges célomnak tekintem az egészséges életmódra, rendszeres mozgásra és sportolásra nevelést.

Az egyesület további célja:

 • csapatszellem építés: fontos, hogy a gyerekek megtanuljanak beilleszkedni, viselkedni, alkalmazkodni egy csapatban,
 • helyes testtartás, szép járás elsajátítása, ami később a gyermek egész életére kihat, a mozgás, mint életérzés és a tánc, mint kultúra megszerettetése.
 • A nyári szünidő hasznos eltöltése érdekében sporttáborokat szervezünk, melyekben a gyermekek igény szerinti sporttevékenységet fejthetnek ki, illetőleg táncoktatáson vehetnek részt.
 • Az egyesület másodlagos célja a kulturális rendezvényeken, bel-és külföldi táncversenyeken való szereplés, megmérettetés.
 • Az évek alatt számos rendezvényen, és táncversenyen vettünk részt, melyen a gyerekek kimagasló eredményeket értek el.

Fit Dance SE © 2017 Minden jog fenntartva.